Манчестър Юнайтед уволни Ерик тен Хаг , клубната легенда Рууд ван Нистелрой поема отбора

Манчестър Юнайтед уволни Ерик тен Хаг , клубната легенда Рууд ван Нистелрой поема отбора

Манчестър Юнайтед уволни Ерик тен Хаг като мениджър на първия отбор на клуба след слабо начало на сезона във Висшата лига, съобщи CNBC.

„Ние сме благодарни на Ерик за всичко, което направи през времето си с нас и му желаем успех за в бъдеще“, се казва в изявление на Манчестър Юнайтед. Футболният клуб съобщи, че бившият легендарен нападател на Манчестър Юнайтед Рууд ван Нистелрой ще поеме отбора като временен старши треньор, докато бъде  назначен постоянен заместник на Тен Хаг.

Този ход слага край на месеците на спекулации относно бъдещето на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед.

Холандският треньор, който спечели два вътрешни трофея по време на две години и половина мандат в клуба, беше уволнен, след като клубът загуби с 1:2 от Уест Хем през уикенда.

Това беше  четвъртата загуба на Манчестър Юнайтед в само девет мача от Висшата лига и оставя клуба на 14-то място в таблицата, на 12 точки зад лидера в лигата и вечния съперник Манчестър Сити и на седем точки над зоната на изпадащите.

Акциите на Манчестър Юнайтед, който е листван на Нюйоркската фондова борса, се повишиха с 3% по време на предпазарната търговия.

Решението за уволнението на Ten Hag ще се счита за един от най-значимите ходове, откакто британският петрохимикален милиардер и главен изпълнителен директор на Ineos Джим Ратклиф завърши сделката за закупуване на миноритарен дял в Манчестър Юнайтед.

Ратклиф финализира споразумение през февруари за закупуване на дял от 27,7% в клуба. Семейство Глейзър, което притежава Манчестър Юнайтед от 2005 г., запазва мажоритарен дял според условията на сделката.

Споразумението обаче позволи на Ineos Group на Ратклиф да поеме контрола върху футболните операции в клуба.

Манчестър Юнайтед е признат за един от най-популярните и успешни спортни отбори в света, но легендарният клуб преживя тежко време през последните години.

Клубът, който държи рекорда за най-много титли във Висшата лига с 13, не е печелил националната титла от най-високия клас след напускането на мениджъра Алекс Фъргюсън през 2013 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ