Сър Алекс Фъргюсън вече няма да е посланик на Манчестър Юнайтед

Сър Алекс Фъргюсън вече няма да е  посланик на Манчестър Юнайтед

Сър Алекс Фъргюсън няма да бъде посланик на Манчестър Юнайтед от следващия сезон, но ще запази мястото си в борда на директорите на клуба, съобщават медиите във Великобритания.

Легендарният шотландец  заемаше този пост след отказването си от мениджърската работа през лятото на 2013 година. Ръководството на 20-кратните шампиони на Англия иска да намали значително разходите си и поради тази причина няма да използва официално Фъргюсън като свой посланик.

Заплатата на сър Алекс не е известна с точност, но от тогавашното ръководство съобщиха, че през 2013 и 2014 година той е получил общо над два милиона британски лири. 

Джим Ратклиф, ръководител на INEOS и акционер в клуба, e обявил прекратяване на плащанията към Фъргюсън. Въпросът е бил решен без излишни скандали, които могат да навредят на реномето на Манчестър Юнайтед или Алекс Фъргюсън, предаде БНР.

82-годишният шотландец ще остане директор в клуба и ще продължи да посещава мачовете на "червените дяволи".

Фъргюсън е най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед. За 26 години начело на тима той спечели общо 38 трофея, включително 13 титли на Англия и два трофея в Шампионската лига.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ