Манчестър Юнайтед плаща само 15 млн. евро за Кристиано Роналдо

Манчестър Юнайтед плаща само 15 млн. евро за Кристиано Роналдо

Манчестър Юнайтед плаща само 15 млн. евро за Кристиано Роналдо

Футболният клуб „Манчестър Юнайтед“ ще плати само 15 млн. евро трансферна сума на Ювентус за Кристиано Роналдо, съобщиха от италианския клуб.

„Ювентус разкрива, че споразумението с Манчестър Юнайтед за правата на Дос Сантос Авейро Кристиано Роналдо е постигнато срещу компенсация от 15 млн. евро, дължими за периода от 5 фискални години“, се казва в официално съобщение на клуба от Торино. Тази сума може да бъде увеличена с още 8 млн. евро при постигането на определени цели по време на договора на Роналдо с Юнайтед.

Тази операция води до негативен икономически ефект за Ювентус от средно 14 млн. евро за фискалната година 2021-22 поради частично понижаване на стойността на правата за играча, се казва още в съобщението.

Очаква се английският отбор да избие тази инвестиция само с първоначалната продажба на фланелки на Роналдо. Все още не е ясен номерът, с който ще играе португалецът, тъй като неговият  традиционен номер 7 се носеше от титуляра в схемата досега Едисон Кавани. На сайта на Юнайтед към момента номер 7 е с името на Кавани, а фланелката струва 115 паунда.

За сравнение другият легендарен футболист, който смени клубната си принадлежност тази година – Лео Меси – успя да генерира приходи от 24 млн. евро за новия си клуб ПСЖ от продажби на фланелки само в рамките на час.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ