Пропадна сделката за ФК "Левски"

Пропадна сделката  за ФК Левски

Пропадна сделката за ФК "Левски"

Преговорите за придобиването на ФК "Левски" завършиха неуспешно. Това заяви в официална позиция, изпратена до медиите Драган Шолак, основател и председател на Надзорния съвет на United Group и водещ инвеститор в Sport Republic.

"Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове  в България. За съжаление не постихнахме успех", се казва още в позицията на Драган Шолак.

Бизнесменът изказва специална благодарност към министъра на младежта и спорта  Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес на преговорите.

Припомняме, че през януари 2022 г. Драган Шолак купи контролния пакет акции в английския елитен футболен клуб  "Саутхемтън". Според източници на Sky сделката е на стойност 100 млн. паунда, срещу които Шолак е получил 80% от акциите на клуба. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ