Роналдо: Дължим всичко на гения на Зидан

Роналдо: Дължим всичко на гения на Зидан

Роналдо: Дължим всичко на гения на Зидан

Известен преди повече от десетилетие със своите екстравагантни финтове, пробиви по крилата и центрирания, Кристияно Роналдо вече е друг футболист. Португалецът се превърна в хищник в наказателното поле, а Реал Мадрид бере плодовете на успешната трансформация на играча мач след мач.

Той вкара осем гола в последните си четири мача в Шампионската лига и сега се готви да порази вратата на Ювентус. След като смени позицията си преди години, Роналдо започна да вкарва все по-често и дори измести Джими Грийвс от върха на класацията за най-резултатен футболист в петте най-силни европейски първенства. Освен това, португалецът вече премина границите от 400 гола за Реал Мадрид във всички турнири и 100 попадения в Шампионската лига.

„Сега най-важното е да приключим сезона така, както желаем да го направим. Аз лично се чувствам много добре, искам да вкарвам голове и в мачове като този срещу Ювентус, защото в подобни срещи се пише историята. Решават се титли. Искам да вкарам и се надявам да не се затрудним много. В добра форма сме и ще се опитаме да се насладим на този финал. Титлата от първенството със сигурност ни успокои, а сега искаме да влезем в историята като първият отбор, защитил трофея си от Шампионската лига”, каза Роналдо преди срещата.

„Лично аз се чувствам във върхова форма и не по-различно от последните пет сезона, а причина за това е и фактът, че играх по-малко мачове. Всичко това се случва благодарение на моите съотборници и на гения на Зинедин Зидан”, добави португалският национал.

Именно ротацията на Зидан беше ключова за успехите на Реал Мадрид през този сезон. Роналдо пропусна четири от последните девет мача за испанските, европейски и световни клубни шампиони, а в края на сезона изглежда наистина свеж. Това контрастира ярко с предната година, в която той изигра 34 мача в Ла Лига, преди да се контузи и да пропусне полуфинала в Шампионската лига срещу Манчестър Сити.

Сега обаче Роналдо е във върхова форма и вкара 13 гола за последните си девет мача, а общият брой на изиграните от него срещи от началото на годината отговаря само на този от сезон 2009/2010, когато той пропусна голяма част от шампионата заради контузия.

„Трябва да бъдем умни. Дори Роналдо понякога се нуждае от почивка. Не защото не е здрав, а защото трябва да бъде във върхова форма в края на сезона, когато всичко е заложено на карта. Сега той е наистина във фантастична форма. Просто понякога, след като години наред играеш по 60-70 мача, трябва да си поемеш дъх”, заяви Зидан.

Източник: БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ