Спортният лиценз на БФС е спасен след гласувания бюджет на Конгреса

Спортният лиценз на БФС е спасен след гласувания бюджет на Конгреса

Спортният лиценз на БФС е спасен след гласувания бюджет на Конгреса

Спортният лиценз на БФС е вън от опасност, след като делегатите на Десетия конгрес приеха днес бюджет за следващите пет години. Това стана с почти пълно единодушие при петте вота, предава БТА.

Всяка една от предстоящите години - 2022, 2023, 2024, 2025 и 2026-а, беше разгледана отделно и гласувана сама по себе си. Не повече четирима делегати даваха вот като "въздържали се", а винаги само един беше "против".

Конгресът даде правомощия на Изпълнителния комитет да прави корекции на финансовата рамка по години в следващия 5-годишен период, като за това 392 клуба гласуваха "за", един беше "против", а три "се въздържаха".

Както е известно, спортният министър Радостин Василев няколко пъти предупреди, че няма да се колебае в предприемането на мерки за спирането на дейността на БФС, ако не бъде одобрен бюджета на централата. С утвърждаването му днес опасността от отнемане на лиценза на БФС по тази точка отпада. 

"Благодаря, че независимо от всички препятствия, ние сме единни и отдадени на мисията си. Последните месеци категорично доказаха, че българското футболно семейство е силно – и съм убеден, че така ще бъде и занапред", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ