Сръбската прокуратура не намери нередности в ковид тестовете на Джокович

Сръбската прокуратура не намери нередности в ковид тестовете на Джокович

Сръбската прокуратура не намери нередности в ковид тестовете на Джокович

Няма доказателства за нередности при сертификатите за проведени ковид тестове, които Новак Джокович е представил на австралийските власти. Това обяви прокуратурата в Сърбия след извършена проверка, предаде Би Би Си.

Становището на прокуратурата идва, след като миналата седмица проверка на британската медия и на германското издание „Шпигел“ постави под съмнение валидността на документите, тъй като серийните им номера са били в различна последователност от тези на други тестове, направени по това време на същото място.

Джокович се нуждаеше от тестовете, за да получи медицинско изключение за влизане в Австралия след прекаран през COVID-19, тъй като страната не допуска на своята територия неваксинирани хора.

 В крайна сметка обаче визата на сърбина беше отменена и той не успя да участва в Откритото първенство на Австралия. След решението на властите Джокович беше депортиран.

От прокуратурата в Белград днес заявиха, че здравното министерство на страната е потвърдило, че документите са автентични.

Прокуратурата посочи, че е проверила електронната база данни, която съдържа детайли за тестовете и техните резултати. Тя е установила, че първоначалният положителен тест на Джокович и последвалият отрицателен резултат са валидни.

„Беше установено, че Новак Джокович е бил тестван многократно и че резултатите от 16 декември и 22 декември са валидни“, обявиха от прокуратурата.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ