Хакери откраднаха информация за десетки знаменитости

Хакери откраднаха информация за десетки знаменитости

Хакери откраднаха информация за десетки знаменитости

Уебсайтът на адвокатска кантора в Ню Йорк, обслужваща популярни лица от шоубизнеса, е бил атакуван от хакерската група REvil, която е успяла да открадне данни за десетки знаменитости, сред които музикалните изпълнители Лейди Гага, Ники Минаж, Мадона, Марая Кери и сър Елтън Джон, предаде „Би Би Си“.

Екипът на “Grubman Shire Meiselas & Sacks” съобщи, че е свалена информация с размер 756 гигабайта, включително за сключвани договори и лични имейли. В момента експерти по киберсигурност работят по случая. Все още не е ясно дали хакерите вече се опитват да изнудват знаменитостите или кантората, но за да докажат, че притежават поверителни данни, са изпратили снимка с множество папки.

[[{"fid":"353946","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":228,"width":624,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Emsisoft

„Неизплащането на пожеланата сума ще доведе до публикуване на информацията. Плащането ще донесе обещание от престъпниците, че откраднатите данни ще бъдат изтрити“, коментира анализаторът на заплахи Брет Калоу от компанията Emsisoft. Според него такива инциденти са все по-чести и притеснителни.

Потърпевши са също композиторът Андрю Лойд Уебър, актрисата и модел Приянка Чопра, рапърът Дрейк, боксьорът Майк Тайсън, корпорацията Sony, баскетболистът Леброн Джеймс и актьорът Робърт Де Ниро.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ