Пол Маккартни: Джон Ленън предизвика разпадането на „Бийтълс“

Пол Маккартни: Джон Ленън предизвика разпадането на „Бийтълс“

Пол Маккартни: Джон Ленън предизвика разпадането на „Бийтълс“

Пол Маккартни искал да продължи да свири с „Бийтълс“ в момента, в който бандата се разпада през 1970 г.  Самото разпадане на легендарната група било предизвикано от Джон Ленън, разкри самият той.

Спекулациите за причината на загиването на най-известната поп група в света варират от творчески различия и правни спорове до брака на Ленън с Йоко Оно, пише „Ройтерс“.

В предстоящ епизод на предаване на Радио 4 на „Би Би Си“ 79-годишният Маккартни говори за това, което самият той определя като най-трудния период от живота си.

„Не съм предизвиквал раздялата. Това беше нашият Джони. Това беше моята група, това беше моята работа, това беше моят живот, затова исках да продължи“, коментира музикантът.

„Един ден Джон влезе в стаята и каза, че напуска „Бийтълс“. И каза: „Това е доста вълнуващо, по-скоро е като развод“, разказва Маккартни. По думите му групата щяла да продължи напред, ако Ленън не си тръгнал.

Според Маккартни след като колегата му споделил, че иска да се оттегли, останалите членове на „Бийтълс“ били посъветвани да запазят в тайна предстоящото си разпускане, докато той реши какво да прави с бизнеса им.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ