Този път Уди Алън ще публикува мемоарите си. Децата му са против

Този път Уди Алън ще публикува мемоарите си. Децата му са против

Този път Уди Алън ще публикува мемоарите си. Децата му са против

Уди Алън ще публикува своята автобиография „Апропо от нищо“ (“Apropos of Nothing”) на 7 април, предаде „Асошиейтид Прес“. Новината бе съобщена от издателството Grand Central Publishing, чиято дъщерна група Hachette Book работи по книгата.

Мемоарите съдържат както факти от професионалната му кариера в киното и телевизията, така и подробности около взаимоотношенията му с приятелите, семейството и любовния живот. 84-годишният режисьор и сценарист е обвиняван неколкократно в насилие над жени, включително и от осиновената си дъщеря, актрисата Дилън Фароу. Тя и брат ѝ, журналистът Ронън Фароу, публично изразиха своето несъгласие автобиографията да бъде издадена.

„Публикуването на мемоарите на Уди Алън от Hachette е дълбоко разстройващо лично за мен... Това е още един пример за голямата привилегия, която осигуряват властта, парите и известността“, сподели Дилън.

„В много насоки е изключително непрофесионално Hachette да се държи така“, заяви в „Туитър“ Ронън, който през 2018 г. спечели награда „Пулицър“ за отразяването на случаите със сексуалното насилие над жени, упражнявано от Харви Уайнстийн за изданието The New Yorker.

Преди 17 години Уди Алън бе напът да издаде мемоарите си след като дори стигна до споразумение с издателството Penguin, но след това промени решението си.

Дилън Фароу, от своя страна, ще публикува своята първа книга, романът „Затишие“, през идната есен. Тя и Ронън са извънбрачни деца на Уди Алън и актрисата Миа Фароу, за чиято дъщеря от брака с Андре Превин, Сун-И той се ожени през 1997 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ