Австралия няма да отвори границите си поне още четири месеца

Австралия няма да отвори границите си поне още четири месеца

Австралия няма да отвори границите си поне още четири месеца

Австралия ще остави в сила забраната за пътувания в чужбина и няма да отвори границите си поне още четири месеца. Това съобщи днес главният санитарен лекар на страната Брендън Мърфи в онлайн изявление пред парламентарната комисия за борба с пандемията, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Коронавирусът се разпространява извънредно активно в света и "международната обстановка в момента е такава, че всяко отслабване на граничните мерки би било крайно рискована стъпка", заяви той.

В най-близко време властите ще обмислят смекчаване на ограниченията за масови прояви, но "мащабните събития ще си останат забранени". Ще бъдат преразгледани и рестрикциите, засягащи спортните обекти, малките магазинчета и детските площадки, но "първо трябва да направим оценка на риска за здравето на хората", подчерта медикът.

До момента в Австралия са регистрирани 6659 заразени с коронавируса. Оздравелите са 4671, починалите - 75. През изтеклото денонощие са открити 12 нови случая - най-ниският показател от 9 март досега, допълва ТАСС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ