Външно предупреди: Полети до Италия само в краен случай

Външно предупреди: Полети до Италия само в краен случай

Външно предупреди: Полети до Италия само в краен случай

Българското външно министерство повиши индекса на риска при пътуване до Италия до предпоследно ниво 4 по петстепенната скала, отправяйки предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна, освен при крайна необходимост. Мярката е във връзка с ограничителните мерки, въведени с указ на премиера на Италия Джузепе Конте, и предвид влошаването на ситуацията с разпространението на вируса COVID-19 в страната. 

От днес цяла Италия е под карантина. Забраняват се всички масови прояви на закрито и открито. Това се отнася и за спортните състезания, включително футболните мачове. Придвижването в страната ще се случва само при три строго специфични условия - работа, нужда от медицински грижи или семейни причини. Заведенията имат разрешение да работят до 18 часа, и само тези, които могат да осигурят поне метър разстояние между масите. До 3 април остават затворени училища и университети. Общественият транспорт ще работи въпреки ограниченията. Новите мерки влизат в сила от днес - 10 март и ще важат до 3 април.

Консулът ни в Милано Таня Димитрова се обърна специално към българите в Италия с призив да не излизат от домовете си. „Предвидена е парична санкция от 206 евро или арест от 3 месеца за всеки, който наруши и посочените в ограниченията на декрета мерки“, обясни тя за БНР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат със задграничните представителства на България в Италия: Посолството в Рим на тел.: +39 6 360 04367 или в извънработно време на тел.: + 39 06 322 46 40 и + 39 06 322 46 43 ; Генералното консулство в Милано на тел.: + 39284942941 или в извънработно време на тел.: + 39 3337826043. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ