Едноминутно мълчание и свалени наполовина знамена за жертвите на COVID-19 в Италия

Едноминутно мълчание и свалени наполовина знамена за жертвите на COVID-19 в Италия

Едноминутно мълчание и свалени наполовина знамена за жертвите на COVID-19 в Италия

Цяла Италия затихна днес по обед местно време в минута мълчание в памет на жертвите на COVID-19 и в знак на почит към здравните работници. Паралелно с това знамената пред държавните учреждения в страната бяха свалени наполовина. Инициативата за това бе на Джанфранко Гафорели, председател на провинциалния съвет на провинция Бергамо в областта Ломбардия в Северна Италия. Провинция Бергамо е една от най-тежко засегнатите от пандемията от COVID-19, която отне живота на близо 11 600 в страната, информира Франс прес.

На Капитолийския площад в Рим кметът на италианската столица Вирджиния Раджи, която носеше шал с цветовете на италианското знаме и черно палто, каза, че сега цялата страна е ранена, но допълни: "Заедно ще се справим".

"Това е нашият начин да си спомним за починалите и да отдадем почит на жертвата и на отдадеността на здравните работници. Въпреки сериозната криза, която преживяваме, ние не искаме у нас да надделява чувството на дълбока покруса, а искаме да останем единни както в траура, който връхлетя най-тежко някои райони на страната, така и в солидарността, която трябва да ни сплотява", заяви по повод едноминутното мълчание председателят на Националната асоциация на италианските общини Антонио Декаро, който е и кмет на южния италиански град Бари.

Ватикана също спусна днес наполовина знамената си, за да изрази съпричастност с пострадалите от COVID-19 в Италия и по света, както и съчувствие към семействата на жертвите и към онези, които щедро и великодушно се борят, за да сложат край на пандемията, се казва в изявление на Светия престол.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ