Индийски илюзионист почина при опит да пресъздаде фокус на Худини

Индийски илюзионист почина при опит да пресъздаде фокус на Худини

Индийският илюзионист Чанчал Лахири се опита да пресъздаде един от най-известните фокуси на Хари Худини, като скочи, окован с вериги в река, но се удави, предаде Би Би Си.

Лахири, който трябвало да се освободи от веригите и да доплува до брега на река Хугли в щата Западен Бенгал в Индия не се е появил на повърхността на реката пред очакващата го публика, след което е настанала паника. Властите в индийския щат първоначално обявиха, че се опасяват, че той най-вероятно е загинал, а късно снощи тялото му бе открито изхвърлено от водата на реката на около 1 км от мястото на инцидента. 

Десетки любопитни се бяха събрали на брега на реката, за да наблюдават номера му, който се проведе в неделя. След като илюзиониста не се появи, била извикана полиция, която започна издирването с помощта на водолази.

Лахири, известен с артистичния си псевдоним Мандрейк, бил спуснал във водата от специална лодка. Той бе окован с шест катинара и верига под погледа на любопитната публика.

Това не е първият път, в който илюзионистът опитва подобен рисков фокус. Преди 20 години беше спуснат на дъното на река Хугли в стъклена кутия, но успя да се измъкне от нея невредим. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ