Италия подготвя пореден антикризисен пакет от стимули

Италия подготвя пореден антикризисен пакет от стимули

Италия подготвя пореден антикризисен пакет от стимули

Италия подготвя пореден стимулиращ пакет, който да придружава очакваните нови по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Това обяви зам.-министърът на икономиката Лора Кастели, съобщава Ройтерс.

Мерките ще бъдат на стойност от поне 1,5 милиарда евро и ще включват безвъзмездни средства за подпомагане на бизнеса, засегнат от новите ограничения, които Рим трябва да представи тази седмица, посочи други правителствен източни.

В понеделник премиерът Джузепе Конте заяви, че ще затегне ограниченията срещу Covid-19 в опит да се отговори на нарастването на инфекциите, приема в болници и смъртните случаи, като същевременно правителството ще се въздържи от повторно въвеждане на локдаун в цялата страна.

"Декретът за нови ограничения отново ще бъде придружен от пакет стимули в подкрепа на компаниите, които са засегнати от тези рестрикции. Вече работим по новия стимулиращ пакет и той скоро ще бъде готов", посочи Лора Кастели в публикация във Фейсбук, но без да предостави по-големи пояснения.

Според правителствен източник новият антикризисен пакет няма да повиши допълнително бюджетния дефицит за тази година над сегашната правителствена цел от 10,5% от брутния вътрешен продукт. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Този простичък израз ще обезсърчи нездравото любопитство веднъж завинаги
Чавдар Петров и Цветомир Семов стартират нова комуникационна агенция
Посланията от играта, "Купувам, когато..."17
11 признака за липса на емоционална интелигентност
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги
Товарни влакове на Китай съкращават с 20 дни пътя до Европа отколкото морското карго
Стачката на работници във Ford намали прогнозите за печалби на компанията за 2023 г.