Италия удължава карантината

Италия удължава карантината

Италия удължава карантината

Карантината в Италия ще трябва да бъде удължена и след настоящия краен срок 3 април заради увеличаването на броя на смъртните случаи за един ден, съобщи премиерът на страната Джузепе Конте, цитиран от CNBC.

В интервю за италианския вестник Corriere della Sera Конте заяви, че пълната блокада ще продължи, а предприетите до момента мерки като спирането на публичните дейности и затварянето на учебните заведения също се очаква да бъдат удължени“, каза Конте пред изданието.

Италианското министерство на вътрешните работи изнесе шокиращи данни, че 43 хил. души са били заловени в нарушение на правилата на наложената строга карантина в цялата страна през първата седмица от въвеждането на контрола, а милиони хора са били проверени от 11 март, когато повечето обществени места бяха затворени.

Данни на италианската Гражданска защита, потвърдени и от университета „Джонс Хопкинс“, показват рекорден ръст на броя на починалите за един ден. Във вторник имаше с 345 повече смъртни случаи от предходния ден.

Общият брой на потвърдените случаи в страната също продължава да расте рязко. По информация от вчера 35 713 души са с положителен резултат за коронавирус, като в това число властите включват и смъртните случаи и хората, които са се възстановили от заболяването. Броят на нозаразените нарасна с 2648 души от вторник насам.

Болниците в Лобмардия, която е епицентърът на епидемията от коронавирус в страната, достигат точка, в която може да не са в състояние да лекуват новозаболели. Здравните заведения в Ломбардия скоро няма да могат да помагат на нови случаи на коронавирус, заяви губернаторът на областта Атилио Фонтана вчера и призова всички да останат у дома.

Богатата област в Северна Италия, където се намира и финансовият център на страната, Милано, е мястото, откъдето започна епидемията от коронавиус. Тя остава и най-засегнатият регион от вируса до момента. В Лобмардия вече има 12 226 потвърдени случая, следвана по брой заразени от Емилия-Ромяна с 3915 случая в Емилия-Романя и Венето с 2953 случая, сочат данни на италианската Гражданска защита от вчера.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ