Кремъл потвърди срещата между Путин и Тръмп на форума на Г-20 в Япония

Кремъл потвърди срещата между Путин и Тръмп на форума на Г-20 в Япония

Президентите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Доналд Тръмп, ще имат отделна среща в кулоарите на форума на Г-20 на 28 юни в Осака, като разговорът им може да продължи около час. Това съобщи днес Юрий Ушаков, помощник на Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му срещата в японския град в петък ще започне в 14 ч. (8 ч. българско време) в помещение в зоната за двустранни преговори, подбрано от американската страна, предаде БТА.

Ушаков посочи, че двамата ръководители сами ще определят дневния ред, но отбеляза, че е логично те да засегнат състоянието на отношенията между Русия и САЩ, стратегическата стабилност и "множеството регионални конфликти в Сирия, Афганистан, Украйна, Венецуела, естествено, иранският проблем и така нататък".

Ушаков добави, че също в петък около 17 ч. (11 ч. българско време) Путин ще има среща и с британския премиер Тереза Мей. Той подчерта, че е постигната "взаимна договореност по съответните канали" за провеждане на тази среща.

Пресслужбата на Мей отказа да коментира съобщението за предстояща нейна отделна среща с Путин в Осака, отбелязва ТАСС.

В дните 28-29 юни руският президент ще участва в срещи на върха на организацията БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), както и във формата РИК (Русия, Индия, Китай). Освен с Тръмп и Мей Путин ще има отделни разговори с президента на Франция Еманюел Макрон, канцлера на Германия Ангела Меркел, както и с президентите на Египет, Южна Корея и Република Южна Африка, каза още Ушаков.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ