Мъск предложи $5000 на младеж, за да не следи самолета му. Студентът го посъветва как да го блокира

Мъск предложи $5000 на младеж, за да не следи самолета му. Студентът го посъветва как да го блокира

Илон Мъск предложи 5000 долара на 19-годишен младеж, за да изтрие акаунта си в Туитър, чрез който проследява самолета на един от най-богатите хора в света, съобщи Си Ен Ен.

Джак Суини (19 г.) е първокурсник в колеж и е разработил метод за проследяване на полетите и пътуванията на собствениците на най-известните високотехнологични гиганти. 

ElonJet има над 150 000 последователи и използва бот, който Суини е разработил, за да следи полетите на Мъск. След това каналът публикува в Туитър информация за това кога и къде излита или каца самолетът, както и за продължителността на всяко пътуване. Първокурсникът в колеж е разработил около дузина други акаунти с ботове за полети, които следят пътуванията на високопоставени технологични титани, включително Бил Гейтс и Джеф Безос.  

Първоначалното директно съобщение от Мъск е изпратено на 30 ноември. В него той пита студента дали може да свали тази информация, защото я смята за рискова за сигурността, като в същото време му предлага 5000 долара и възможност за стаж. Суини обаче отвръща с искане за 50 000 долара, като заявил, че може да използва парите за колеж и може би за електромобил на Tesla - Model 3.

След размисъл от близо 2 месеца най-богатият в света отговаря, че не смята за правилно да плаща, за да бъде премахнато проследяването на полетите му от профила на студента и неговият необичаен почитател го съветва как да го блокира. Според Суини изглежда Мъск се е вслушал в съвета му, но казва, че той отново го следи, макар и малко по-трудно. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ