Кремъл обяви за държавна тайна гибелта на подводничарите в Баренцово море

Кремъл обяви за държавна тайна гибелта на подводничарите в Баренцово море

Кремъл обяви за държавна тайна гибелта на подводничарите в Баренцово море

Част от информацията за инцидента, при който загинаха моряци подводничари, е държавна тайна и няма да бъде оповестена. Това заяви пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, в отговор на въпрос за какъв точно апарат и подводница става дума, предаде ТАСС.

Путин разполага с пълна информация за случилото се, уточни Песков. Сред загиналите са 7 капитани от най-висок ранг, както и двама "Герои на Русия". Вчера стана ясно, че при мистериозни обстоятелства е възникнал пожар на руска подводница в Баренцово море, докато изпълнявала проучвателна мисия за целите на руския Военно-морски флот. 14 души от екипажа са загинали, като са се задушили от отровните изпарения от пламъците. Останалите, чиято бройка не е оповестена, са успели да потушат пожара. Норвегия започна наблюдения дали няма изтичане на радиация от подводницата, тъй като не е била информирана за инцидента.

Върховният главнокомандващ разполага с цялата информация, но цялата информация не може да стане обществено достояние, защото "спада към категорията на абсолютно секретните данни", подчерта прессекретарят на руския президент. Това е съвсем нормално, каза Песков и добави, че този род информация няма да бъде обнародвана и по-късно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ