Самолет с 29 души на борда изчезна от радарите над полуостров Камчатка

Самолет с 29 души на борда изчезна от радарите над полуостров Камчатка

Самолет Ан-26 с 29 души - 23-ма пътници и шестчленен екипаж - изчезна от радарите над руския далекоизточен полуостров Камчатка, съобщи ТАСС, като се позова на Далекоизточната транспортна прокуратура.

Според местния клон на Министерството на извънредните ситуации пътниците са били 22-ма, сред които едно дете.

Самолетът на местна авиокомпания изпълнявал полет от Петропавловск Камчатски (административен център на Камчатския край) до селището Палана, когато връзката с него прекъснала, информира БТА. Машината не се е приземила, посочва прокуратурата, чийто клон на Камчатка е започнал разследване по случая.

Всички оперативни служби в района са вдигнати по тревога. Създаден е специален оперативен щаб. Самолет и два хеликоптера са изпратени по маршрута на изчезналия Ан-26 на компанията "Камчатское авиационное предприятие", казаха властите в Камчатския край.

В издирването участват спасители от различни ведомства, включително от местния клон на Министерството на извънредните ситуации.

Пътническият Ан-26 е бил технически изправен преди полета. Екипажът не е докладвал за проблеми, преди да прекъсне връзката с него, каза източник от службите за спешна помощ.

По предварителни данни самолетът е катастрофирал и може би е паднал в морето, добави събеседникът на агенцията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ