Шефът на ЦРУ на необявено посещение в Южна Корея

Шефът на ЦРУ на необявено посещение в Южна Корея

Шефът на ЦРУ на необявено посещение в Южна Корея

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо е на необявена визита в Южна Корея, съобщи днес информационна агенция Йонхап, като се позовава на правителствени източници, предаде ДПА.

Той се е срещнал с началника на южнокорейското разузнаване, с временно управляващия посолството на САЩ в Сеул, с главнокомандващия Силите на САЩ в Корея (USFK) и с длъжностни лица в президентството, уточнява агенцията, цитирана от БТА.

Според сведения на южнокорейската информационна агенция Помпейо е пристигнал в събота. Говорител на американското посолство каза, че шефът на ЦРУ е в Южна Корея за срещи с американски дипломати и военни.

"Чосон илбо", вестникът с най-голям тираж в Южна Корея, съобщи по-рано, че Помпейо е разговарял със събеседниците си за политиката на правителството на Доналд Тръмп за Северна Корея и е направил оценка за вътрешното състояние на правителството в Пхенян. Освен това Помпейо е обсъдил перспективите пред двустранните отношения с оглед предстоящите президентски избори в Южна Корея на 9 май, предаде Франс прес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ