Трима полицаи ранени при стълкновения в Париж

Трима полицаи ранени при стълкновения в Париж

Трима полицаи ранени при стълкновения в Париж

Трима полицейски служители пострадаха при стълкновения с участници в първомайска демонстрация в Париж, съобщава BFMTV.

Както ви съобщихме по-рано днес, във френската столица следобед са организирани три паралелни масови събития - митинги на двамата претенденти за президентския пост - Марин льо Пен и Еманюел Макрон и шествие, организирано от синдикатите. Участниците в синдикалната проява се включиха в марш от площада на Ребупилката  към площада на Нацията. По вече познат напоследък сценарий хулигани с маски на лицата са се врязали в тълпата и провокирали полицейските сили, охраняващи парада като започнали да хвърлят по тях бутилки със запалителни смеси и камъни.

Униформата на един от пострадалите полицаи е пламнала от хвърлена бутилка със запалителна течност, но негови колеги са успели бързо да го загасят. По разкази на очевидци, има ранени и сред участниците в шествието, но към момента няма официални данни за пострадалите.

Полицията е предриела незабавно спецмерки, включително и употреба на сълзотворен газ за усмиряване на хулиганите. За известно време, проявата е била прекратена, след което шествието е продължило. Над 9 хил. полицаи и жандармеристи участват в охраната на всички първомайски прояви в Париж днес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ