Вечерният час в Нидерландия остава до края на април

Вечерният час в Нидерландия остава до края на април

Вечерният час в Нидерландия остава до края на април

Националният вечерен час и другите противоепидемични мерки в Нидерландия ще бъдат продължени с три седмици до края на април. От 31 март обаче той ще започва с час по-късно в 22:00 ч и ще продължава до 04:30 ч. Това съобщи нидерландският премиер Марк Рюте, цитиран от Ройтерс. 

"Растящите заболеваемост и хоспитализации означават, че в краткосрочен план не може да има никакво отхлабване на ограниченията. Броят на пациентите с коронавирус в интензивни отделения се увеличава. Третата вълна започва да става видима. Затова срокът на сегашните мерки се продължава", каза Рюте на излъчена по телевизията пресконференция.

За последната една седмица броят на новозаразените се е увеличил с 16% и е достигнал над 46 000, най-високия темп от средата на януари, съобщи Националният институт по обществено здраве.

Нидерландия се присъединява към Франция и Германия в затягането и продължаването на социалните ограничения през последните дни. "Появата на третата вълна в Нидерландия напомня на това, което виждаме и в съседните страни. Заедно сме в това", каза още Рюте. По думите му, няма и друг избор освен препоръката към хората да не пътуват в чужбина да бъде продължена до 15 май.

Министърът на здравеопазването Хуго де Йонге заяви, че правителството иска да наложи задължителна карантина за пътници, прибиращи се в Нидерландия след тази дата.

Въвеждането на 23 януари на първия след Втората световна война вечерен час в Нидерландия предизвика размирици, продължили с дни. Баровете и ресторантите в Нидерландия са затворени от пет месеца, докато повечето магазини разполагат с доста ограничени възможности да приемат клиенти, а масовите прояви са забранени, припомня БТА. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ