Великобритания ще поставя под 14-дневна карантина пристигащите на нейна територия

Великобритания ще поставя под 14-дневна карантина пристигащите на нейна територия

Великобритания ще поставя под 14-дневна карантина пристигащите на нейна територия

Британското правителство е уведомило авиокомпаниите, че ще въведе 14-дневна карантина за повечето пътници, пристигащи от чужбина, за да не се допусне втори пик на коронавирусната пандемия. Това съобщи днес асоциация на британски авиокомпании, цитирана от Ройтерс.

Airlines UK, която представлява British Airways, easyJet и други британски авиолинии, заяви, че трябва да има разумен план за отказ от тази мярката и всяка седмица да се прави оценка на необходимостта й. Според летищните оператори тя може да има изключително негативен ефект върху авиосектора и икономиката в по-широк план.

За намерението за въвеждане на такава карантина пръв съобщи в. "Таймс", според който утре премиерът Борис Джонсън ще обяви, че пристигащите от чужбина на летищата и пристанищата, включително британците, ще трябва да се самоизолират за две седмици. Предполага се, че това изискване ще влезе в сила от началото на юни. Пристигащите ще трябва да посочват адрес, на който ще се самоизолират, информира БТА.

"Тези мерки ще помогнат да предпазим британската общественост и да намалим предаването на вируса, имайки предвид, че навлизаме в следващия етап на реакция" на епидемията, каза пред "Таймс" правителствен източник.

От кабинета на Джонсън и британското вътрешно министерство отказаха коментар.

По данни на "Таймс" изключение от карантината ще се прави за пристигащите от Ирландия, островите в Ламанша и остров Ман, както и за шофьорите на камиони, превозващи жизненоважни стоки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ