Кратки инструкции: Как да си създадем мотивация в живота

Кратки инструкции: Как да си създадем мотивация в живота

Кратки инструкции: Как да си създадем мотивация в живота

Липсата на мотивация води до понижаване на настроението, на желанието за работа и желанието за реализация. Преставаме да се питаме, какво искаме от живота. Струва ни се, че вече нищо не искаме. 

За да подредим живота си, преди всичко трябва да намерим своя вътрешен баланс. Изследователите казват, че зад всяко настроение се крие причина. Няма нито безпричинни сълзи, нито безпричинна усмивка. Затова е важно на първо място да си отговорим на въпроса, кое ни кара да се чувстваме по този начин.

Психолозите твърдят, че има три фактора, по които се познава човек, изпаднал „в дупка”. На първо място е поведението. Ако се разхождаме с оклюмал нос и начумерена физиономия, то ние убеждаваме целия свят, а и самите себе си, че сме депресирани. Второ - позата на тялото. Приведеното тяло, увисналите рамене създават усещане за потиснатост. Трето - това са стандартите ни. Ако се задоволяваме с посредственото, вероятно ще получаваме повече от него. Ако си казваме: „Е, явно аз не съм роден за велики дела!”, то със сигурност няма да направим кой знае какво велико в живота си. 

Най-честата причина за липсата на мотивация е, че човек е загубил представа какво точно иска, тоест забравил е, как да бъде щастлив или поне достатъчно щастлив, за да не му е нужно да се сравнява с другите, да се измъчва от съмнения или да прекарва безсънни нощи в прехвърляне на едни и същи мисли. Ако се фокусираме върху проблемите си, те започват да нарастват. В този случай трудно ще открием мотивация и посока в живота

Поставете си цел. Целта винаги дава отличен стимул да се събуждате сутрин.

Направете промени. Сменете походката и стойката на тялото си. Сменете прическата. Сменете стила си на обличане. Всяка промяна дава усещането за презареждане, за преоткриване, от каквото несъмнено имаме нужда.

Запознайте се с пълния текст на страницата на Obekti.bg.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

bTV се разделя с Антон Хекимян
Неизвестно за известните: Фил Найт основал империята Nike с $500 заем от баща си
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
Независима ли държава е България?
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
Установиха как ниските температури повишават апетита на бозайниците
Citi предупреди персонала си в Обединеното кралство за възможни съкращения