Как Тим Кук измерва успеха на Apple

Как Тим Кук измерва успеха на Apple

Как Тим Кук измерва успеха на Apple

Apple стана първата компания в новата история на Америка, надхвърлила пазарна стойност от 1 трилион долара. Мнозина похвалиха за това главния изпълнителен директор Тим Кук, имайки предвид, че откакто той я оглави след Стив Джобс през 2011 г., акциите на бизнеса поскъпнаха изключително и инвеститорите са доволни. 

В съобщение до служителите на компанията обаче Кук е дал своята гледна точка за този успех и според него това не е най-важното, посочва сп. Inc.

"Въпреки че можем толкова много да се гордеем с това постижение, това не е най-важният измерител на нашия успех", пише той, цитиран от агенция Ройтерс. "Финансовата възвръщаемост е просто резултат от иновативността на Apple, от това, че поставяме продуктите и клиентите си на първо място и винаги оставаме верни на ценностите си", продължава Тим Кук. 

За него по-важна от развитието на бизнеса гигант на публичния финансов пазар е способността на компанията да създава работен екип от световна класа, отдаден на успеха й. 

"Това сте вие, нашият екип, който прави Apple страхотна и нашият успех се дължи на усилената работа, отдадеността и страстта", пише Кук. "Искам да ви блогодаря от все сърце за всичките работни часове по тъмно и допълнителните усилия, за всичките пъти, в които отказвате да се примирите с нещо, което е по-малко от изключително, в нашата работа заедно", продължава той. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ