Темата е важна!

Темата е важна!

Знаете ли колко е важна темата на всеки имейл? Когато търсите работа това може да означава разликата между получаване на покана за интервю за мечтаната от вас позиция или в най-лошия случай - писмото ви да отиде в папката със спама. Днес голяма част от търсенето на работа се извършва по имейл. Но HR мениджърите получават хиляди имейли на ден и в много случаи дали даден имейл ще бъде отворен зависи изцяло от темата на съобщението. Ето защо е важно да се полагат специални грижи за това малко пространство. В следващите редове ви даваме някои съвети, които трябва да имате предвид, когато пишете важен за вас имейл. 

Имайте предвид, че тъй като имейлите могат да съдържат вируси, както и неподходяща информация, заетите хора рядко отварят целия си имейл. Решението за отваряне или изтриване на имейл се основава предимно на темата и подателя. Тъй като темата е първото впечатление, уверете се, че формулировката е ясна и без грешки. Освен това, според алгоритмите на мениджърите на поща, ако оставите темата празна, вашият имейл може да се маркира като спам или да бъде изтрит.

Ето няколко съвета за писане на подходяща тема за имейл, към която да прикачите автобиографията си.

Проучете компанията, в която кандидатствате. Ако това е сериозна компания, темата на имейла трябва да бъде формална.

Бъдете кратки: Това се отнася както за темата, така и за имейл адреса. Не използвайте имейл със странно име.

Използвайте ключови думи: Трябва да се уверите, че темата ви представлява интерес, така че имейлът ви да бъде прочетен. Направете го уместно, като включите ключови думи, свързани с това защо пишете. Ако кандидатствате за счетоводна позиция, това може да бъде нещо като: "Педро Перес - счетоводител с опит" или "Предложение за работа: Счетоводител", ако има отворена оферта за работа. 

Помислете дали да бъдете креативни: Включването на емоджи може да бъде интересно, ако смятате, че е подходящият контекст е за подчертаване на посланието. 

Включете длъжността, ако има конкретни работни места: В имейла за кандидатстване за работа използвайте длъжността като тема, така че работодателят да знае от каква позиция се интересувате. Това помага на заетите мениджъри по подбора на персонал да видят с един поглед за кое работно място кандидатствате. 

Вземете предвид алгоритмите: Споменаването на името на длъжността е полезно и ако има автоматичен филтър, който класифицира имейла на лицето, отговорно за наемането на персонал. С правилната тема ще гарантирате, че вашето приложение е поставено в подходящата папка, така че да бъде прегледано своевременно. Имайте това предвид особено за големите компании. 

Следвайте инструкциите: Обявата за работа може да посочи какво трябва да бъде включено в темата на съобщението. Ако е така, не забравяйте да следвате инструкциите. 

Бъдете кратки (да, отново): Много хора проверяват имейла си на мобилни устройства, които показват само 25-30 знака от темата. Ще имате много повече място, ако четат на компютър и когато отворят имейла, ще видят цялата тема. 

Източник: eleconomista.es 

Превод и редакция: Нели Тодорова

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ