Навиците на успешните предприемачи

Навиците на успешните предприемачи

Навиците на успешните предприемачи

Навиците и стратегиите за личен растеж са движещата сила на богатите предприемачи. Сега е страхотно време да изградите свой печеливш бизнес. Ще ви трябват маркетинг, продажби, софтуер и други неща, за да го разширите, но успехът започва с грижата за вас самите. Изградете правилните навици и ще бъдете на крачка от успеха. Ето пет навика, които успешните лидери използват, за да изградят изключителен бизнес. 

Отделят време за приоритетите си

Повечето предприемачи започват бизнес, за да имат свобода и живот, който е вълнуващ. Ако обаче прекарвате 95% от времето си, като правите неща за клиенти, потенциални клиенти, семейство и приятели, животът ще ви се стори като непрекъсната работа.

Трябва да отделите време всеки ден, за да правите нещата, които ви харесват и ще ви помогнат да израствате като високоефективно човешко същество. Може би това означава да разпределите времето си между часове за себе си, работа по проекти или усвояване на нови умения. Независимо от метода, предприемачите с високи постижения разбират, че за да бъдат най-добрите, те трябва да се чувстват добре. 

Започват работния ден с дейности, които им носят приходи

Може би това ви звучи познато - първото нещо, което виждате, когато се събудите, е известие на телефона ви от клиент или хората от вашата мрежа, които искат да се свържат с вас. Вашият отговор: обикновено отваряте телефона и започвате да отговаряте на тези съобщения. След това ставате и се занимавате с всичко останало, което трябва да направите сутрин. Преди да се усетите, по-голямата част от деня е изчезнал, а вие не сте направили това, което сте искали по отношение на осигуряването на нов бизнес. 

Вместо този непродуктивен цикъл, започнете деня си с време за личен приоритет, последвано от прозорец, в който се съсредоточавате върху задачи, които ви носят приходи. Не отговаряйте на неотложните искания на други, дори и на клиенти. Използвайте това време, за да се съсредоточите върху нещата, които ще ви помогнат да развиете бизнеса си, като разговори с потенциални клиенти, създаване на съдържание, което възпитава и органично привлича нови клиенти, поставяне на медии или подкасти, или други задачи, пряко свързани с приходите ви. Не позволявайте на нищо друго да ви диктува графика. Погрижете се за себе си и след това за приходите.

Внимателно се грижат за времето си 

Успешните предприемачи се отнасят към времето си като към своя най-ценен ресурс. Те защитават всяка минута от него и казват "не" на повечето молби, които включват ангажимент за време. Ако ще изградите успешен бизнес, ще трябва да направите същото. Ако твърде често казвате "да" за различни начинания, няма да имате необходимото време, за да постигнете целите си и да работите върху изграждането на вашия бизнес. 

Работят по краткосрочни цели 

Общоизвестно е, че трябва да разделите целите си на малки парчета, за да ги постигнете. Но наред с това трябва да се съсредоточите и върху дългосрочната визия за бизнеса, който изграждате. Бъдете стратег. Ако нямате дългосрочен план, ще прекарвате по-голямата част от времето си объркани какво да правите, как трябва да го направите и в какъв срок. 

Използват модерни активи за автоматизиране и растеж 

Успешните предприемачи ценят времето си, така че го оптимизират чрез системи и автоматизация. Независимо дали става дума за обединяване на различни софтуерни пакети или наемане на външни членове на екипа, които да поемат задачите, те правят това, което е необходимо, за да извадят важните задачи и да ги предоставят в способните ръце на експертите. Използват наличните инструменти и технологии по стратегически начин, за да оптимизират усилията, които полагат.

Източник: Блейк Нубар, стратег по дигитален маркетинг за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Андора забранява купуването на къщи от чужденци