Технологии

Кои социални мрежи крадат най-много от съня ни?

Кои социални мрежи крадат най-много от съня ни?

За мнозина последното действие преди заспиване е сърфирането онлайн. И докато някои считат това за начин да се отпуснат в края на деня, то всъщност може да не е толкова успокояващо, колкото си мислят.

Екипът на Sleep Junkie е проучил 2012 американци, повечето от които редовно използват телефоните си преди сън, за да разбере кои приложения крадат най-много от времето ни за сън.

Според проучването най-голямо влияние оказва TikTok. На хората им отнема около час и 7 минути да заспят след използване на платформата за кратки видеа. На второ място се нарежда Instagram с 58 минути, а на трето – Snapchat с 56 минути. Sleep Junkie препоръчва и да не използвате никаква електроника поне два часа преди сън.

Пълното проучване е достъпно тук, а някои от акцентите в него са в следващата инфографика.

[[{"fid":"386895","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":2000,"width":800,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ