Русия отново глоби Google

Русия отново глоби Google

Окръжен съд в Москва глоби с 2 млн. рубли или близо 27 хил. долара Google заради отказ за изтриване на забранено съдържание, предаде ТАСС.

Днес ще бъдат разгледани още два административни протокола, създадени от руския медиен регулатор, във връзка с търсачката. До момента компанията е глобена с малко над 350 хил. долара по три протокола за отказ за премахване на забранена информация и за отказ да локализира бази данни на руски потребители на територията на страната.

По-рано „Роскомнадзор“ обяви, че притежаваната от Google платформа YouTube не е премахнала около 5 хил. материала, съдържащи забранени съдържание. Уебсайтът за безплатни видеа се е отказал от исканията на службата да премахне материали с невярна информация, включително такава за коронавируса. От ведомството поясниха още, че YouTube е лидер в количеството незаконно съдържание, което не е изтрито.

От началото на годината са съставени 11 протокола срещу Google, свързани със съдържанието, циркулиращо в платформите на услугите ѝ. Медийният регулатор призова технологичния гигант в съда заради отказа да локализира бази данни на руски потребители.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ