Туризъм

Трафикът се нормализира

Трафикът се нормализира

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщават от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Възстановено е пропускането през съвместните гранични пунктове Златоград-Термес“ и  Ивайловград-Кипринос.

За деца всички пътници, навършили 5 г., се изисква един от следните документи: сертификат за ваксинация, валиден 270 дни, сертификат за преболедуване с валидност валиден 180 дни, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП или негативен резултат от бърз (антигенен) тест, направен  до 24 часа преди пристигането. Отпадна изискването влизащите в Гърция пътници да представят генериран QR код след попълване на PLF (Passenger Locator Form).

На границата с Румъния на изход на ГКПП Видин трафикът за товарни автомобили е интензивен, уточняват от Гранична полиция. Възстановено е преминаването през съвместните гранични пунктове Кайнарджа-Липница и Крушари- Добромир с работно време от 8 до 20 часа. Румъния отмени всички ограничения при влизане в страната, свързани с пандемията.  

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Сърбия и с Република Северна Македония. Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

Трафикът е интензивен за леки автомобили на изход на ГКПП Малко Търново към Република Турция.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ