Blue Origin получи одобрение за космически полети с хора преди пътуването на Безос

Blue Origin получи одобрение за космически полети с хора преди пътуването на Безос

Blue Origin получи одобрение за космически полети с хора преди пътуването на Безос

Компанията Blue Origin на основателя на Amazon Джеф Безос е получила е получила одобрение от Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) да осъществява полети с хора до Космоса с ракетата New Shepard, предаде Ройтерс.

Самият Безос ще осъществи полет до ръба на Космоса при първото пътуване на Blue Origin с пълен екипаж на 20 юли.

С решението на FAA компанията на Безос вече има право да превозва хора, като лицензът й е валиден до края на август. Тези мисии ще се извършват от площадка Launch Site One в Тексас;

От Blue Origin е било изискано да проверят дали хардуерът и софтуерът на ракетата носител работят добре и дал всичко е безопасно по време на тестов полет. От FAA потвърдиха, че те са отговорили на регулаторните изисквания.

Полетът на Blue Origin е насрочен за 20 юли, което е малко повече от седмица, след като Virgin Galactic на британския милиардер Ричард Брансън осъщестиви пътуване до ръба на Космоса.

Двете компании, както и SpaceX на Илон Мъск, опитват да поставят началото на нова ера на рутинни пътувания на цивилни до Космоса, която някои наричат „космическа надпревара на милиардери“.

Предоставянето на убедителни доказателства, че този тип пътешествия са безопасни за хората, е от ключово значение за изграждането на пазар за космически туризъм, който според швейцарската инвестиционна банка UBS може да носи по 3 млрд. долара годишно след десетилетие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ