Футуролог прогнозира появата на нов вид - homo superior

Aмериканският физик-теоретик, един от създателите на теорията на струнните полета, Мичио Каку прогнозира човешко безсмъртие до 2100 г., когато хората ще се слеят с роботите и ще се появи homo superior.

Каку взе участие в икономическия форум в Санкт Петербург, Русия, където се разглеждаха перспективите пред цифрова трансформация в човешката дейност,  изкуствения интелект, криптовалутите и блокчейн технологията.

Известният американски физик и футурист Мичио Каку прогнозира, че скоро пазарът ще бъде превзет от роботите, а автомобилната индустрия ще премине на съвсем друго ниво. Автомобилите ще бъдат интелигентни и всеки ще може да разговаря с колата си.

Човечеството ще усвои напълно слънчевата енергия, която ще бъде много по-евтина от изкопаемите горива.

До 2025 г. вече ще се появят прототипите на първите свръхзвукови космически кораби. Според твърденията на НАСА. вече съществува дори проект на такава совалка, която би могла да преведе хора през звуковата бариера.

Ученият също така вярва, че до 2100 г. животът на хората ще се увеличи, достигайки както биологично, така и цифрово безсмъртие. В здравеопазването микрочиповете ще стават все по-полезни и ще позволяват точна диагноза, а човешките органи ще се отглеждат в лаборатории. 

Човешки емоции ще могат да се предават през интернет и това ще промени хората и цялата индустрия на развлеченията.

Развитието на индустрията ще създаде нови работни места. Масово ще се открият роботизирани производствени и сервизни предприятия. Според учения развитието на роботизираната промишленост и изкуствения интелект може да донесе до икономически просперитет на страните.

"Трябва да приемем тази технология, защото тя е създател на работа. Работните места ще бъдат създадени с изкуствен интелект. И компаниите, които нямат продукти от изкустве интелект, ще фалират. Затова трябва да хванете този сектор още сега, защото това ще бъде източникът на работни места и икономически растеж", каза Каку по време на икономическия форум.

"Знаете ли, имахме четири революции в науката. Едната беше парната машина, която ни доведе до индустриалната революция. После се появи електричеството, което ни даде електрифицираните градове. Трети са високите технологии и интернет. Четвъртата е изкуственият интелект. Това е четвъртата вълна на генериране на богатство", категоричен е физикът.

"Точно сега роботите имат разсъдъчната способност на буболечка.Те едва могат да се движат в една стая. Задачи като събиране на боклук, монтиране на тоалетна, изграждане на къща, решаване на престъпление са извън това, което роботът може да прави. Но до края на века те ще придобият разсъдъка на мишка, плъх, а след това на котка, куче и маймуна. Тогава вече те биха могли да станат опасни и дори да заменят хората. Тряба да има чип в мозъка им, с който да ги изключим, когато станат опасни за нас. Но те ще преодолеят и това", предупреждава физикът и заключава: "В този момент, ние ще трябва да се слеем с тях!"

Така ще се появи и ще се появи видът homo superior.

Вижте кратък репортаж на Kazakh TV, публикуван в YouTube.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ