НАСА представи нови, зашеметяващи снимки на Юпитер

НАСА представи нови, зашеметяващи снимки на Юпитер

НАСА представи нови, зашеметяващи снимки на Юпитер

Космическият апарат Juno на НАСА за 1 млрд. долара направи 10-то си високоскоростно пътуване около планетата Юпитер на 16 декември. 

Роботът се приближи сравнително близо до газовия гигант и му направи нови снимки с неговия JunoCam инструмент приблизително за 53 дни, докато Juno пътуваше със скорост от около 210 000 км/ч., посочва Business Insider. 

Понякога са необходими дни и седмици, за да бъдат получени снимките на Земята под формата на данни. Но чакането си заслужава. Последният набор от висококачествени данни е ресурс за изработването на много впечатляващи кадри. Снимките показват вълнистите облаци и бури на Юпитер. Изследователите от НАСА и Southwest Research Institute в САЩ качиха суровите данни от Juno в техните сайтове в края на декември, след което десетки хора - ентусиасти и любители на загадките на Вселената, ги обработиха в цветни, красиви илюстрации. 

"Това е една планета, която е възможно най-красива, но приближите ли се твърде близо до нея, тя ще ви убие", коментира в Twitter Шон Доран - британски географ-художник, който често обработва снимки на НАСА. 

Вижте. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ