Virgin Galactic получи разрешение за космически полети с клиенти

Virgin Galactic получи разрешение за космически полети с клиенти

Virgin Galactic получи разрешение за космически полети с клиенти

Компанията Virgin Galactic Holdings на милиардера Ричард Брансън oбяви, че е получила одобрение от Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) да осъществява полети с клиенти в Космоса, предаде Блумбърг.

FAA надгради досегашния лиценз на компанията, така че той да покрива и полетите с клиенти, съобщиха от фирмата. Според компанията на Брансън този лиценз е първи по рода си и неговото придобиване е било свързано с „допълнителна проверка на програмата за методично тестване на компанията“.

От Virgin Galactic също така потвърдиха, че на 22 май са провели успешен тестов.

Новото одобрение е поредната важна стъпка в развитието на новозараждаща се индустрия, която доскоро съществуваше само в научната фантастика.

По-рано този месец стана ясно, че основателят на Amazon Джеф Безос ще осъществи първото си подобно пътуване на 20 юли чрез ракетата New Shepherd на неговата компания Blue Origin. Той ще бъде придружен брат си Марк и трети пътник, който плати 28 млн. долара за място на борд .

Акциите на Virgin Galactic скочиха с 12% преди старта на търговията на Уолстрийт. Компанията има пазарна капитализация от 9,7 млрд. долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ