Д-р Венета Павлова, собственик на дентална клиника „ЕО Дент“

Д-р Венета Павлова, собственик на дентална клиника „ЕО Дент“

Д-р Венета Павлова, собственик на дентална клиника „ЕО Дент“

Знаете ли, една усмивка променя животи, казва д-р Венета Павлова винаги когато стане дума за доброто като кауза и мисия. „Ние в „ЕО Дент“ сме изваяли стотици хиляди усмивки и наистина сме променили много съдби. Дарили сме толкова много усмивки на хора в тежко неравностойно положение, на деца и възрастни със специфични потребности, с мобилните дентални кабинети сме достиг­нали до трудно достъпните райони и сме върнали самочувствието и увереността на толкова много хора, върнали сме възможността им да се хранят, усмихват и живеят пълноценно“, споделя тя. 

Клиники „ЕО Дент“ са носители на приза The best clinic на Европейската бизнес асамблея и на Международната диамантена награда за отличие в качеството. Техни са и европейското отличие за корпоративна социална отговорност „Златен печат“ за европейски мениджмънт в здравеопазването и „Златна книга“ за завоюван висок престиж и принос към българското здравеопазване.

„ЕО Дент“ е и денталната клиника, в която социалнозначимите каузи намират огромна подкрепа и може би са най-мощният двигател за развитие и вдъхновение на екипа ни, уверена е д-р Павлова.

Сред развиваните от години такива проекти за безвъзмездно лечение на деца и възрастни със специфични потребности е специализираната дентална клиника за лечение на деца, където има сензорна зала за преодоляване и овладяване на страха и модерно операционно оборудване.

„По-качествен живот за нашите родители“ е друг проект на „ЕО Дент“, който вече 10 години се реализира от екипа на денталната верига и усмихва щастливо много възрастни хора.

 „Мисия усмивка в Африка“ пък е инициатива, в която екипът на клиниката дарява над 500 пасти и четки на деца в сиропиталището „Бу-бу-бу“ в Занзибар. И провежда обучение как да мият и поддържат зъбите си здрави.

„Най-голямата награда за нас е, когато накрая видим благодарността и блясъка в очите на всеки, на когото сме върнали усмивката“, казва д-р Павлова.

Q&A

ВЛАДИМИР АМПОВ – ГРАФА:

- Кои са вашите три ключови качества на отговорен бизнес лидер?

- За мен и екипа ми ценностите са постаментът, на който сме стъпили здраво, и на тях градим всичко останало. Висок професионализъм и доверие, непрекъснато развитие и усъвършенстване, честност, почтеност, лоялност, добронамереност, позитивизъм, вдъхновение, съпричастност. Нашата професия е много отговорна, но и творческа, със здравна грижа правим хората щастливи и ги караме да се усмихват уверено на живота!

СТЕФАН ИВАНОВ

- За вас кои са професиите на бъдещето?

- Смятам, че денталната медицина е една от професиите на бъдещето. С цялата дигитализация и иновативни технологии, които непрекъснато се появяват, е истинско удоволствие да се работи. А и при нас в „ЕО Дент“ се стараем да бъдем винаги в крак с новостите и да разполагаме с най-модерната апаратура на световно ниво в момента, в който се появи като иновация. Последното достижение бе робот, който поставя зъбни импланти. Всичко това е и огромен стимул за усъвършенстване и предлагане на най-модерното и безболезнено лечение на нашите пациенти.

- ПРОФ. Д-Р ИВО ПЕТРОВ

- Каква е тайната съставка за изграждането и управлението на добре работещ и сплотен екип?

- Вярата в хората, в техния неизчерпаем потенциал и създаването на среда, в която те да могат да се развиват, усъвършенстват и да сбъдват мечтите си!

Инвестираме най-много в хората си, в тяхното кариерно развитие, в техния потенциал и професионално израстване, инвестираме в най-модерна апаратура и иновативни методи на лечение. Така стигнахме до едно ново, по-високо ниво и създадох­ме отделни високоспециализирани дентални клиники с екип от тесни специалисти в съответната експертиза – имплантология и хирургия, естетика, ортодонтия, детска дентална медицина, ендодонтия, пародонтология, лечение с лазер, 3D диагностика и т.н. Това е може би и най-голямото ни конкурентно предимство, нашият човешки потенциал е и най-големият ни капитал. В „ЕО Дент“ работят над 350 професионалисти – хора, отдадени на професията и призванието да бъдеш лекар.

- Доколко е важно една компания да бъде социално ангажирана и да подкрепя проекти за благото на обществото?

- Според мен, ако истински със сърцето си се посветиш на една социалнозначима кауза и с нея успееш да „заразиш“ и хората около себе си, екипа си и обществото, то тогава всичко се постига с лекота и оставя трайна следа, дава смисъл на живота и положените усилия. Ако откриваш и привличаш все повече и повече съмишленици, ако успяваш да помагаш, да се раздаваш безрезервно, да надграждаш и да имаш устойчивост, това се превръща в мощен двигател за съответната компания и дава добавена стойност на обществото.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ