Десислава Авджиева

Десислава Авджиева

Десислава Авджиева

Десислава Авджиева е управител и собственик на "Алтърнатив Адвъртайзинг" от 2008 г. (www.alternative.bg). В момента е ментор по женско предприемачество (www.desislavaavdzhieva.com). На 25-годишна възраст основава рекламна агенция "Алтърнатив Адвъртайзинг". През 2009 г. поема на партньорски начала успоредното управление на малка пиар агенция за две години. През 2013 г. е поканена за пиар експерт в служебното правителство на Марин Райков в кабинета на министъра за развитие на електронното правителство. През 2014 г. става вицепрезидент на международна младежка камара - JCI, за развитие на мрежата в България. През 2015 г. става съосновател на бранда Business Storm Global, насочен към създаване на бизнес контакти и свързване на бизнеси и ментори от различни държави.

[[{"fid":"332480","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":89,"width":1000,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

ИРАВАН ХИРА

- Опишете най-голямата си грешка (разочарование или провал). Какви уроци научихте от тях и как те допринесоха за успеха ви днес? Ако можете да започнете всичко отново, знаейки това, което знаете днес, какво бихте направили различно?

- Най-голямото ми разочарование беше, че преди три години, когато инвестирах много средства в развитие на портфолио, екип, материална база, луксозен офис, те не се възвърнаха. Основните ми доводи да го направя бяха вече заявени и потвърдени големи проекти, както и скоростното развитие на компанията. За определен период допълнителните разходи доведоха до дисбаланс на приходи и разходи. Това, което научих, е, че в етап на възход оценяваш как се е случил успехът, отделяш резерви и подсилваш ефекта там, където е работил до момента. Към днешна дата уроците, които си взех, са допринесли за няколко базови промени: стриктно годишно планиране, отделяне на резерви, преценка кои от предизвикателствата на пазара да приемем. Ако имах тези знания преди, щях да съм направила финансово и оперативно планиране спрямо анализа на бизнеса и пазара, както и да заделя резерви.

- Какво ви вдъхновява да станете сутрин рано или ви държи свежа до късно вечер?

- Динамиката на живота, бизнесът и тръпката да очакваш неочакваното всеки ден. От няколко месеца открих още един извор на вдъхновение - да помагам на други жени предприемачи да постигат мечтите си за оптимално време.

- Какъв съвет бихте дали на младите дами, които искат да успеят в бизнеса или на работното си място?

- Първо, да "погледнат" към себе си, да напишат какво би ги направило истински щастливи и удовлетворени, както и да визуализират детайлно мечтите си с всичко позитивно и негативно, за което се сетят. Накрая да си кажат обективно дали биха прекарали безсънни нощи за това, което бленуват. Ако отговорът е "да", да се заредят с търпение, упоритост, концентрация, увереност и нестихващо желание, но да не забравят да бъдат на първо място себе си като жена, а на второ - бизнес дама. Всичко останало ще дойде сякаш от само себе си, разпределено във времето.

Агенция Alternative Advertising е насочена към създаване на комуникационни стратегии, креативни концепции за събития и реализацията им. Работи на пазара вече 10 г., като за последните две е включена в класациите на в. "Капитал" като една от най-големите на пазара в категорията BTL и events. През 2017 г. организира бизнес конференция в Португалия, а през тази - годишна конференция за криптовалути. За последните две години агенцията увеличава оборота си средно с 40% на година.

[[{"fid":"332481","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":845,"width":2537,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ