Галина Димитрова

Галина Димитрова

Галина Димитрова

Искам да науча хората в компанията да защитават смело позицията си и да следват идеите си докрай, казва Галина Димитрова, която оглавява „Си Ко“ от 7 години. Семейната компания произвежда белени слънчогледови семена, като мисията ú е да помага на хората да живеят здравословно.

Наследила съм бизнеса от майка ми, както и нейните идеали и ценностна система.

Най-интересната част от работата са срещите с настоящи и бъдещи клиенти, доставчици, представители на различни организации. „Общуването с различни хора разширява кръгозора ми и ме зарежда с нови идеи и емоции.“, споделя Галина Димитрова

Женски времена

„Целеустременост е думата, с която бих описала жените в нашия бранш. Типична тяхна черта е проявата на разбиране и опит винаги да влязат в обувките на опонента, като погледнат ситуацията от друг ъгъл.“

Извън бизнеса

„Времето със съпруга ми и децата ми е най-важно за мен. Чувствам се щастлива, виждайки как децата се превръщат в самостоятелни личности. Изчиствам ума и съзнанието си чрез спорт и книги. В момента дочитам „Стогодишният старец, който скочи от прозореца и изчезна” на Юнас Юнасон, която ме кара да се смея с глас. Удоволствие ми носят и книгите на Норбеков – уникален писател с неподправен и нестандартен поглед върху света.“

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Коя е жената, която ви е повлияла най-силно?

– Жената, която има най-голямо влияние върху мен и на която искрено се възхищавам, е моята майка. Наследила съм бизнеса от нея, както и нейните идеали и ценностна система. Независимо от различните перипетии тя е успяла да показва лидерски качества в продължение на 35 години.

– Най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

– Да успея да се съхраня и да намеря баланса между работата и личния живот. За да постигна това, през последните години изучавам вътрешното си „аз“. Понякога отговорите, които се крият в подсъзнанието ми, ме изненадват – и точно затова искам да продължа.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ: Как и до каква степен технологиите промениха вашия бизнес?

– Технологиите облекчават работния процес, минимизират грешките, помагат нещата да са максимално оптимизирани и да се случват паралелно. За да върви всичко безупречно обаче, е необходимо да има експерти, които да следят тяхната работа. Привърженик съм на иновациите и на резултатите от тяхното реализиране.

– Какво бихте променили в българската бизнес среда, за да бъде по-привлекателна за предприемачи и инвеститори?

– Според мен реализирането на електронното правителство ще премахне част от пречките, които бюрокрацията издига пред предприемачите. Инициативи като „таен клиент”, които да следят реалното положение в различните институции, само биха помогнали за изчистване на ненужните процеси и документи.

ТИМ КУРТ: Работите ли на добра воля по различни инициативи като начин да се „отплащате“ на обществото?

– „Каквото посееш, това и ще пожънеш!” Всеки има възможност да помогне на хората в общността си, независимо дали помощта ще е финансова, или емоционална, или просто ще изслушаш някого в тежък момент. Моралното удовлетворение от това, че споделяш нещо с някого, е достатъчна отплата.

ДАРИН МАДЖАРОВ: Какво убеждение сте имали преди 10 години, което сега смятате за глупаво?

– Когато започвах кариерата си, смятах, че истината е само една. Сега осъзнавам, че колкото хора има, толкова истини има.

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ: Какво би се случило, ако за час загубите всичко постигнато?

– Животът продължава. Ако загубя всичко за час, ще изчакам. Следващия час всичко мога да спечеля отново.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ