Илонка Райчинова

Илонка Райчинова

Илонка Райчинова

Илонка Райчинова е управляващ съдружник на RAYCHINOVA & PARTNERS LAW & TAX. От 1999 г. ръководи екип от адвокати и данъчни консултанти, с които защитава на национално, европейско и международно ниво данъчните и бизнес интересите на много български и международни компании.

RAYCHINOVA & PARTNERS  LAW & TAX е специализирана компания за данъчно планиране и данъчна защита, търговско право и стратегическо бизнес консултиране, в която работят адвокати и данъчни консултанти с над 20-годишен опит. Екипът е консултирал някои от най-големите инвестиционни проекти в България, сред които разширението на пристанище Бургас от японския консорциум „Пента Оушън Мицубиши“.

 Да бъдеш лидер

„Това, което трябва да знаят бъдещите лидери, е, че нещата, които могат да мотивират и вдъхновят един успешен екип, са: протегната ръка, мечта и надежда – все неща, които не струват пари. А награди – те може да се раздават по всяко време.“

Извън бизнеса

„В живота си извън работата съм страстен пътешественик. Обикалям света, за да видя и преживея всичко – държавите, народите, природните феномени, географските чудеса, да усетя енергията на дивата природа и животни, да почувствам духа на викингите, галите, инките, бушмените и ескимосите. Посетила съм 105 държави на всички континенти. Голямата ми мечта е да посетя островните държави от Океания – Френска Полинезия, Кирибати, Микронезия, Нию, Вануату, Тонга, Самоа и останалите.“

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

– Най-голямото предизвикателство, пред което съм се изправяла, бе опитът за преврат от моите млади съдружнички. След като ги обучих, вдъхнах им професионално самочувствие и им се доверих, те се съюзиха срещу мен. Искаха да получат за себе си дружеството, което аз съм създала и носи моето име. Разбира се, че не успяха! Но за мен беше тежък удар. Очевидно не бях ги научила, че парите идват, когато те водят идеи, принципи и здрава работа. В крайна сметка обаче това се оказа изключително полезно прераждане за мен и за екипа на дружеството – защото заедно с предателите си тръгнаха и некомпетентността и нелоялността. Сега екипът ни е много по-силен и аз се гордея с него.  

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ: Какво бихте променили в българската бизнес среда, за да бъде по-привлекателна за предприемачи и инвеститори?

– Най-важното за един предприемач и инвеститор са правната предвидимост и правната сигурност. Това са и въпросите, по които има още много да се работи в България.  

ТИМ КУРТ: Работите ли на добра воля по различни инициативи като начин да се „отплащате“ на обществото?

– Работя на добра воля за различни каузи и го правя от сърце. Влагам същата енергия, но не го наричам „отплата“ за обществото. За мен това е даване на другите от този, който има какво да даде. И аз, и целият ни екип често работим pro bono – за деца без родители, за справедливи каузи, в това число в правоприлагането, за обучението на млади хора. Дълбоко вярвам, че уважение заслужават хората, които засаждат дръвчета, под чиято сянка знаят, че може би никога няма да седнат.  

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ: Какво би се случило, ако за час загубите всичко постигнато?

– Ако загубя всичко – ще започна отначало, от нулата. Защото не ме е страх. Защото нося най-важното в сърцето и ума си. Защото аз не се отказвам, не се вкопчвам в миналото и не спирам да мечтая. А и защото имам страхотен екип.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ