Финанси
|Компании
|Енергетика
|Икономика
|The New York Times: Лекарствата за отслабване свиват порциите в американските ресторанти

Някои ресторанти в Ню Йорк започнаха да предлагат по-малки порции ястия поради факта, че много клиенти приемат лекарства за отслабване, които потискат апетита, съобщава The New York Times (NYT).
По-специално, вестникът цитира примера със заведенията за бургери Clinton Hall, които са въвели комплекти, състоящи се от малък бургер, 30 грама пържени картофи и малка порция бира, вино или коктейл. Собственикът на Clinton Hall Аристотел Хацигеоргиу обяснява това с факта, че вижда как много хора „взимат лекарства за отслабване, отхапват няколко хапки от бургера, отпиват няколко глътки от напитката, която са поръчали, и вече са сити“.
The New York Times отбелязва, че по-малки порции за хора, приемащи лекарства за отслабване, се предлагат от различни заведения - от Smoothie King, верига за смутита, до изискани ресторанти и коктейл барове.
Според Pricewaterhouse Coopers между 8% и 10% от американците приемат лекарства за отслабване. Морган Стенли наскоро публикува проучване, което показва, че 63% от хората са започнали да поръчват по-малко храна в ресторантите, след като са започнали да приемат подобни лекарства. „Има нов пазарен сегмент, който наистина иска по-малки порции. Мисля, че ресторантите, които разпознават тази възможност и обслужват тази група, ще имат конкурентно предимство“, казва Дейна Гундерс, ръководител на ReFED, организация, която се стреми да намали разхищението на храна.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.