Лектори

Момчил Кюркчиев

Момчил Кюркчиев

Chief Strategy Officer at CleverTap / Co-founder of Leanplum (acquired by CleverTap)

Момчил е Chief Strategy Officer в CleverTap, водеща платформа за ангажираност на клиентите. Той е лидер с визия, запален по изграждането и консултирането на стартиращи компании. Той е водещ експерт в областта на ангажирането и задържането на потребителите.

Преди CleverTap Момчил е съосновател на Leanplum. Като главен изпълнителен директор той разраства компанията до над 100 служители с офиси на 3 континента. Той е признат за основател на годината от Централноевропейските награди за стартъпи. 

Преди да стартира Leanplum, Момчил работи като старши софтуерен инженер в Google, където въвежда множество качествени подобрения в алгоритмите за класиране и монетизиране на YouTube. Той изгражда част от основната инфраструктура за A/B тестване на видеоклипове и осигурява милиони долари допълнителни приходи, за да помогне на YouTube да стане печеливш.

Момчил има магистърска степен по софтуерно инженерство и мениджмънт от университета Carnegie Mellon и тройна специалност по компютърни науки, математика и компютърни науки от Държавния университет на Ню Йорк в Брокпорт.
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ