Лектори

д-р Стела Ткачова

д-р Стела Ткачова

програмен мениджър (PM) за космически системи в Европейския съвет по иновациите (EIC)

Д-р Стела Ткачова е програмен мениджър (PM) за космически системи в Европейския съвет за иновации (EIC). Основната й  експертиза е в комерсиалиазация на космическите технологии, тенденции в космическите пазари и program management of space projects.  Като програмен мениджър Ткачова допринася с критични наблюдения и специфични знания за технологиите и пазара, извършва проактивно управление на портфолиото и подкрепя МСП и стартиращи предприятия за постигане на пробив в иновациите. 

Преди това тя е работила като ръководител на проекти и мениджър по комерсиализация в европейската космическа индустрия, като е управлявала редица проекти в областта на телекомуникациите (например публично-частното партньорство на ЕКА ARTES INDIGO, GOVSATCOM, O3B) и наблюдението на Земята (например Copernicus Sentinel 1 и Sentinel 3).

Тя е съосновател на стартъп в областта на космонавтиката и е помогнала на няколко МСП и стартиращи предприятия да се развият в индустрията на новото космическо пространство. По-рано в кариерата си тя работи в Европейския център за космически изследвания и технологии (ESTEC) на ЕКА по програмите на ЕС "Галилео" и Международната космическа станция (МКС).  Притежава докторска степен от Факултета по аерокосмическо инженерство на TUDelft, Нидерландия.

 Ткачова е основател и бивш главен редактор на Международното списание за управление и иновации в космическите технологии (IJSTMI).
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ