Лектори

Славчо Нейков

Славчо Нейков

председател на УС на Института за енергиен мениджмънт

Славчо Нейков е с повече от 30 години непрекъснат стаж в енергийния сектор, включително и като главен секретар на Министерство на енергетиката, член на КЕВР, експерт в Секретариата на Енергийната Харта в Брюксел, Директор на Секретариата на Енергийната Общност във Виена и др. Бил е ръководител на преговорния екип по глава 14 „Енергетика“ по време на преговорите за присъединяване на България към ЕС, както и член на Междуведомствения съвет за интегриране на България в НАТО.

Освен работата му като служител в държавни и международни институции, той е бил в ръководството на няколко енергийни компании.  Извън енергийния сектор е работил като прокурор и юрисконсулт.

Г-н Нейков е завършил Юридическия факултет на Софийския университет; в България има също така и двегодишна специализация по международни икономически отношения. Притежава и магистърска степен по европейска интеграция от Университета “Лимерик” в Ирландия.

От декември 2014 г. е Председател на УС на Института за енергиен мениджмънт (www.emi-bg.com ).  Член е на Борда на директорите на ЕВРОЕЛЕКТРИК и на Консултативния съвет на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Република България

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Експерт от Харвард за мита, който пречи на хората да бъдат щастливи
Денят в цифри
Ричард Брансън за двете най-важни думи, които всички успешни лидери казват
Почина и младата жена, която беше с 85 % изгаряния след взривовете в Елин Пелин
Франция арестува за шпионаж популярен руски шеф-готвач, издал се сам при престой в България
Тръмп предсказва заплаха от Трета световна война, ако Харис спечели изборите, връща се в града на стрелбата
Страните от Г-20 съгласни за промяна в облагане на свръхбогатите, но по-нататък
Астронавтите от капсулата „Starliner“ остават космически заложници, НАСА каза, че не знае кога ще може да ги върне