Какво да ядем срещу стрес и депресия
Есента е най-депресиращият сезон, но не унивайте. Лекари и диетолози препоръчват да заложим на естествените продукти, за да избегнем страничните ефекти на хапчетата срещу стрес и депресия.
Най-ефикасни срещу депресията през мрачните дни до края на годината са оранжевите плодове и зеленчуци. Те съдържат витамин C. Той възстановява кръвното налягане, което се покачва при стресова ситуация.
Сладките картофи, сушените кайсии, морковите и портокалите са полезни за организма по това време от годината, пише БГНЕС. Богати са на магнезий и са естествен мускулен релаксант.
Бадемите също са полезна храна, заради съдържанието на витамини В и Е, които укрепват имунната система и вдигат кръвното.
Зелените зеленчуци и плодове пък компенсират недостига на магнезий, успокояват мигрената и намаляват умората.
Спанакът е най-добрият антидепресант. Подобен ефект имат и броколите, зелето и кивито. Те са като "електроцентрала" за витамини, които помагат за възстановяването на организма по време на стрес.
Лекари и диетолози съветват при стрес да се ядат още риба, пълнозърнести пасти, ориз, боровинки, обогатени зърнени закуски. Повече за това с какво да се храним при стрес, можете да прочетете тук.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.