90% от млечните продукти в заведенията за хранене са със съмнителен произход
„Повече от 90 процента от млечните продукти, предлагани в заведенията за хранене, са имитиращи и със съмнителен произход”, заяви пред БНР Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България.
„С новата наредба аналогови продукти, които имитират млечните продукти, могат да бъдат продавани на крайния потребител единствено в крайна опаковка от производител. Ако това нещо, което е заложено в наредбата, успее да се реализира, изключва по всякакъв начин консумацията на аналогови продукти в заведенията”, посочи експертът.
По думите на Присадашки, за да бъдат ефективни проверките на Агенцията по храните, те трябва да се извършват от екипи от други населени места, за да не бъдат разпознаваеми от нарушителите.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.