Храни и работилници за занаяти в "Моята еко Коледа"

Храни и работилници за занаяти в Моята еко Коледа

Четвъртото издание на "Моята еко Коледа" се открива в София. Инициативата цели възпитаване на отговорност към природата, каза за БНР Ралица Касимова от сдружение "Устойчиво общество".

Над 100 участниците се включват тази година в събитието.

„Идеята е да съберем на едно място хора, приятели, партньори, с които работим и с които показваме, че здравословният начин на живот, устойчивото потребление могат да имат достъпна форма. Ще има много работилници, музикални, коледни играчки, дърворезба, занаятчии. Идеята е да образоваме децата, да ги забавляваме, да им покажем, че играчките могат да бъдат от подръчни и рециклирани, естествени материали, че могат сами да изработват сувенири и подаръци и да научат нещо ново. Да си тръгнат оттук с нещо, което сами са изработили с ръцете си”, разказва Касимова.

Събитието ще продължи в София до 14 декември, а след което ще бъде представено в Пловдив, Бургас и Варна. Откриването му е днес в City Center Sofia.

Традиционно, най-голям интерес има към производителите на чиста и екологична храна – затова тази година българските производители са 30. Те ще предлагат зеленчуци и плодове, домашни сладка,  млечни продукти, мед, лютеници, еликсири, сокове, билки, подправки, и много други. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ