Жълтъци предпазват от рак и сърдечносъдови заболявания

Жълтъци предпазват от рак и сърдечносъдови заболявания

Жълтъци предпазват от рак и сърдечносъдови заболявания

Ново изследване доказа нови полезни и здравословни свойства на яйцата.

Те съдържали изключително много антиоксиданти, установиха канадски учени, предаде БТА, позовавайки се на статия на ЮПИ.

Екип от университета на Алберта изследва жълтъци от яйца на кокошки, хранени преобладаващо с царевица и пшеница. Оказа се, че те съдържат триптофан и тирозин. Тези аминокиселини са със силни антиоксидантни свойства, които предотвратяват сърдечносъдовите заболявания и рака.

Канадските учени искат да установят всички антиоксиданти в яйчния жълтък. Те планират да изучат и как се усвояват яйцата. В предишно свое изследване екипът установи, че яйчните протеини се преобразуват от ензими в стомаха и тънките черва и образуват пептиди, които действат като АСЕ-инхибитори - лекарства срещу високо кръвно налягане.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ