Жълтъци предпазват от рак и сърдечносъдови заболявания

Жълтъци предпазват от рак и сърдечносъдови заболявания

Ново изследване доказа нови полезни и здравословни свойства на яйцата.

Те съдържали изключително много антиоксиданти, установиха канадски учени, предаде БТА, позовавайки се на статия на ЮПИ.

Екип от университета на Алберта изследва жълтъци от яйца на кокошки, хранени преобладаващо с царевица и пшеница. Оказа се, че те съдържат триптофан и тирозин. Тези аминокиселини са със силни антиоксидантни свойства, които предотвратяват сърдечносъдовите заболявания и рака.

Канадските учени искат да установят всички антиоксиданти в яйчния жълтък. Те планират да изучат и как се усвояват яйцата. В предишно свое изследване екипът установи, че яйчните протеини се преобразуват от ензими в стомаха и тънките черва и образуват пептиди, които действат като АСЕ-инхибитори - лекарства срещу високо кръвно налягане.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

НАТО оборудва полски вятърен парк в Балтийско море със сензори и радари
Тръмп нареди да махнат от централни места в Белия дом портретите на Обама и Буш – баща и син
България вече съхранява слънчева енергия в батерии
Фалитите в Германия нарастват с най-бърз темп от октомври 2024 г.
Мащабна криза: Техеран предупреждава за пълна липса на вода през октомври
Усамотението – тайното оръжие на някои от най-интелигентните хора
Времето: Горещо, на отделни места в Югозападна България ще превали
САЩ и Китай удължиха крайния срок на търговското примирие, за да избегнат повишаване на митата