Борислав Христов: Интересът към бързите кредити леко се засилва

Борислав Христов: Интересът към бързите кредити леко се засилва

Има увеличение на интереса към бързите кредити, но то не е така голямо, както много хора си мислят или както пресата създава впечатление. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Борислав Христов, представител на Асоциацията на колекторските агенции в България.

„Увеличението идва от това, че все повече хора изпадат в много затруднено състояние, трябват им малко пари за кратко време и няма откъде да ги намерят толкова бързо, освен от този тип кредитни институции. Това е една много малка определена група от населението – хора, които са изпаднали и са почти на ниво на безработица, имат много малки доходи, и са много закъсали”, заяви Христов. По думите му увеличението е ограничено само до тази социална група.

„Хората, които прибягват до такъв тип кредити, никога не могат да бъдат банкови клиенти, никога не могат да получат кредит от банка. Тук говорим за хора, които са в много тежко финансово състояние. Това са хора, които са по-скоро клиенти на пазара на лихварите и на заложните къщи, отколкото на банките”, обясни още той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ