Български софтуер влезе в Топ 10 на Apple

Български софтуер влезе в Топ 10 на Apple

Приложение за мобилни устройства, разработено от български специалисти, влезе в класацията на 10-те най-изтегляни програми от интернет магазина за продукти на Apple в САЩ. Новината съобщи Христо Спасов - един от специалистите, разработили софтуера.

Програмата се казва „Safe Travel" и е съвместима с iPhone и iPod устройства.

Основното й предназначение е да осигури по-безопасно пътуване на собственика на мобилното устройство. При зададена начална икрайна точка на пътуване, софтуерът изчислява времето за придвижване според използваното превозно средство - автомобил, колело или пеша.

При закъснение с 15 минути, софтуерът праща алармиращо съобщение да близките му, с информация за последното му местонахождение.

 За да не предизвиква излишна паника (на всеки му се случва да закъснение) е заложена функция, чрез която програмата напомня на пътуващия да коригира първоначално изчисления час на пристигане. В края на пътуване тя отново изпраща съобщение на близки и роднини, че всичко е наред.

Софтуерът е достъпен безплатно в интернет от няколко дни, но се радва на небивал интерес – само за ден е бил изтеглен от над 5000 души. Освен престижното място в класацията на Apple, българското изобретение е на 8 място в Италия и в Топ 50 в Индия

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ