Германските автомобилостроители отчетоха рекордни продажби

Германските автомобилостроители отчетоха рекордни продажби

Германските автомобилостроители отчетоха рекордни продажби

Германските производители на луксозни автомобили отчетоха рекорд в продажбите на автомобили през първото тримесечие на настоящата година, предава „Франс прес”.

Силните резултати са следствие най-вече на растящото търсене на развиващите се пазари и особено на този в Китай. Гигантът в автомобилостроенето BMW обяви, че продажбите на компанията през първото тримесечие са се повишили с 21,3% . Марката е регистрила 382 758 продадени коли, което е най-високият резултат за срок от три месеца в историята на производителя. Само през март BMW е регистрирал 165 842 продажби, което на годишна основа е ръст от 17%.

Продажбите на леки коли от марката BMW през март са се повишили с 14,6% на 134 892 и с 20,8% за тримесечието. Въпреки че представляват една малка част от общите, продажбите на Rolls-Royce са нараснали повече от два пъти и за двата периода.

Моделите на Audi, собственост на Volkswagen, също отбелязаха рекорд в историята на марката, след като се повишиха с 18,4%, което се равнява на 312 600 продадени коли. Междувременно, Daimler обяви, че продажбите на Mercedez-Benz са се покачили с 12,7% през първите три месеца на настоящата година и със 7,7% само през март.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ